Ыстық Маусымда ағзаға аз энергия қажет, сондықтан тағам аз калориялы болуы керек. Жазда диетадан майлы тағамдарды алып тастау керек, ал ет тұтынуды балық пен теңіз өнімдерімен алмастыру арқылы шектеу керек. Витаминдер мен микроэлементтерге бай өсімдік тағамдарына артықшылық беріңіз.
Сонымен қатар, жаз жеңіл тамақтану режиміне көшуді талап етеді: тәулігіне 28% май ағзаға енуі керек (ол 2/3 өсімдік тектес майлардан тұрады), 55% ақуыз (1:1 қатынасында өсімдік және жануарлар), 17% көмірсулар.
Ыстықта көп ішпеу, көбірек ішу және көкөністер мен жемістерге артықшылық беру жақсы. Толық тамақтануды таңертең немесе кешке ауыстырыңыз.
Жаздың ыстық ауа-райында дене сұйықтықты тез жоғалтады, бұл оның қорын уақтылы толтыруды қажет етеді. Сондықтан белгілі бір ішу режимін сақтау өте маңызды. Шөлді басудың тамаша құралы, әрине, таза су немесе қантсыз жасыл шай.